Mk 11,22-26

Jézus így felelt: „Ha hisztek Istenben, bizony mondom nektek, hogyha valaki azt mondja ennek a hegynek: Emelkedjél fel és vesd magad a tengerbe, és nem kételkedik szívében, hanem hiszi, hogy amit mond, megtörténik, akkor az csakugyan megtörténik. Ezért mondom nektek, hogy ha imádkoztok és könyörögtök valamiért, higgyétek, hogy megkapjátok, és akkor valóban teljesül kérésetek. Ám amikor imádkozni készültök, bocsássatok meg, ha nehezteltek valakire, hogy mennyei Atyátok is megbocsássa bűneiteket.” 

Elmélkedés

Ki ne próbálta már meg, hogy valami lehetetlent kérjen és kíváncsian figyelte, vajon megvalósul-e. Néha előfordul, hogy gyerekek varázsigéket mormolnak, úgy ahogy Harry Pottertől is látták. Milyen jó volna, ha a tollunk magától írná meg a házi feladatot és bármikor rendelkezésünkre állnának azok a körülmények, amiket csak kívánunk. Jézus nem ezt a felszínes, azonnali megjutalmazásról beszél, hanem arról, hogy az Atyát próbáljuk meg szinte kételkedés nélkül megszólítani, kérlelni. Ahogy karácsony előtt talán konkrétan is elképzeltük, milyen ajándéknak tudnánk örülni, úgy máskor is vannak elképzeléseink, óhajunk, kívánságunk. Krisztus azt mondja, hogy akár ezek is teljesülhetnek, ha nincs harag, neheztelés, félelem a szívünkben.

Ima

Atyánk, taníts minket úgy kérni, hogy az a javunkat szolgálja! Taníts minket úgy kérni, hogy méltóak legyünk kívánságaink teljesülésére. Taníts minket arra is, hogy neheztelés és botránykozás nélkül éljük életünket!

Jaczkó Sándor atya

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: print