Mk 8,27-31

Ezután Jézus elment tanítványaival Fülöp Cezáreájának a környékére. Útközben megkérdezte tanítványait: „Kinek tartanak engem az emberek?” Azok így válaszoltak: „Némelyek Keresztelő Jánosnak, mások Illésnek, ismét mások valamelyik prófétának.” Erre megkérdezte tőlük: „Hát ti mit mondotok, ki vagyok?” Péter válaszolt: „A Messiás vagy.” A lelkükre kötötte, hogy ne szóljanak róla senkinek. Ezután arról beszélt nekik, hogy az Emberfiának sokat kell szenvednie, a vének, a főpapok és az írástudók elvetik, megölik, de harmadnapra feltámad.

Elmélkedés

Nem tudom, szoktad-e számolni, hogy egy nap hányszor szoktad a „like” gombot megnyomni. Ezzel fejezik ki a tetszésüket az emberek, ezzel jelzik, hogy jónak tartják azt, amit látnak, amit követnek.

Krisztus először annak a követőjének mondja el legnagyobb titkát, aki talán ösztönösen is ráérzett arra a helyes válaszra, kicsoda is Krisztus. Ő a Messiás, akire úgy vártak az emberek, hogy nem tudták, kire is számítsanak. Mi is a titka? Az Emberfiának sokat kell szenvednie, megölik, de harmadnap föltámad. Az igazi kérdés az, ebből a titokból mi mit tudunk észrevenni?

Ima 

Urunk, köszönjük, hogy követőid lehetünk. Adj erőt ahhoz, hogy szenvedésedben is kísérni tudjunk. Adj kitartást ahhoz, hogy halálod se botránkoztasson meg. De legfőképpen engedd megtapasztalnunk föltámadásod örömét is.

Jaczkó Sándor atya

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: print