Szeptember 6-12.

Ezen a héten Ferenc pápa meglátogat minket, hogy az Eucharisztiát velünk ünnepelje. Mi is jut erről az én eszembe?

A mi kis templomunk egyik üvegablakán Szent Erzsébet alakja szüremkedik át, hol világos, hol arany sugár ragyog át rajta. Érdekes, mert a művész úgy ábrázolja, hogy törékeny vonásai a lehető legjobban hasonlítsanak Krisztus alakjára. Vajon miért? Talán emlékeztek rá, Árpádházi Szent Erzsébet volt az a királylány, aki sokszor titokban osztott kenyeret a szegényeknek és rászorulóknak. Nem is értette mindenki, miért is segít másokon. Egyik alkalommal számon kérték rajta az önzetlen gondoskodását, s ekkor a kötényében lévő kenyérdarabok csodálatos módon rózsává változtak át. Talán te is tudod a körülötted lévő tárgyakat megváltoztatni. Olykor már egy-egy rendrakás is sokat segíthet, ugye? 

A Mindenható Isten az élőlényeket, ezen beül az embereket is képes megváltoztatni. Ennek az átalakulásnak az egyik legnagyobb titka, hogy a papok által átváltoztatott egy falat kenyérben és egy csöppnyi borban saját magát ajándékozza nekünk. 

Ezen a héten próbálj meg egy rossz szokásodon változtatni. Mi lenne, ha kevesebb időt töltenél a virtuális térben? Vagy magadtól, időben föl tudnál ébredni? Vagy bármi olyat, amivel kissé hadilábon állsz.

És még jobb lenne, ha valami pozitív kis változtatást is elindítanál? Egy kis odafigyelés, mosoly ebben rengeteget segíthet. Átragyogna, mint a fény az üvegablakon.

dr. Jaczkó Sándor atya

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: print